Korte recensies:

Ik ben erg blij met de behandeling door het nekcentrum. Door een auto ongeval had ik veel last van mijn nek en arm daar waar ik eerst zware pijnstillers nam, heb ik nu geleerd om gerichte oefeningen te doen, waardoor ik de pijnstilling niet meer nodig heb. Ik ben erg blij daarmee. Het nek- en rugcentrum is gespecialiseerd in oefeningen voor nek- en rugklachten en maakt gebruik van nieuwe technologieën en apparaten. Ook krijg je goed bruikbare oefeningen mee naar huis. Al met al ben ik zeer tevreden ver het resultaat: vrijwel pijnvrij, daar waar ik begin van het jaar hevige pijn ervaarde!


Luisterde goed wat de klacht was. Heeft me niet onnodig aan het lijntje gehouden. Goede oefeningen meegegeven die ook resultaat hebben.


Effectieve behandeling van klachten die hebben geleid tot veel verbetering klachten…. tot nagenoeg geen klachten


Hij luistert aandachtig naar de klachten. Hij past de behandeling aan waar nodig en is zeer kundig. Hij geeft me goede oefeningen mee voor thuis. Kortom : ik ben zeer tevreden.


Ze doen er alles aan om je een goed gevoel te geven. Je wordt als mens behandeld en nemen je serieus. Alles wordt in gezamenlijk overleg besloten en het zijn echte professionals.


De behandeling heeft uiteindelijk korter geduurd dan in eerste instantie gepland stond, er werd rekening gehouden met mijn wensen tav de doelen die ik wilde halen. Bij een te pijnlijke oefening was er een alternatief voorhanden. En er werd rekening gehouden met het aantal behandelingen die in mijn zorgpakket zitten.


Zeer begaan met mijn klachten en gaf goed advies hoe om te gaan met de klachten en tips om klachten te verminderen met bv huishoudelijk werk thuis en houding op het werk.

Uitgebreide recensies:

Nekklachten, whiplash

Driekwart jaar geleden heb ik een verkeersongeval gehad, kop-staartbotsing. Vanaf het eerste moment had ik last van mijn nek maar ik dacht zelf nog niet aan ernstige gevolgen. Toen na drie weken de klachten nog aanwezig waren, ben ik voor de tweede keer naar de huisarts gegaan en heb een verwijzing voor fysiotherapie gekregen.

Meteen de volgende dag kon ik terecht bij Ronald Custers, manueel therapeut bij het Nekcentrum Van Hoof in Valkenswaard. Ronald is gespecialiseerd in o.a. nekklachten. Gedurende een aantal maanden heb ik behandelingen gekregen. Ook kreeg ik oefeningen mee om thuis te oefenen. Eerst oefeningen met een minimale bewegingsuitslag, in de loop van de tijd werden de  oefeningen uitgebreid. Ik dacht met een paar maanden wel klaar te zijn, maar helaas.

Het werd duidelijk dat het om een langdurige klacht ging, ik kreeg de diagnose whiplash. Na zo’n vier maanden behandeling ben ik naast de oefeningen die ik thuis al deed, gestart met begeleid oefenen in de oefenzaal. Dit deed ik tweemaal per week. Ronald hield scherp in de gaten of de oefeningen op de juiste manier uitgevoerd werden. Ondanks dat mijn mogelijkheden in het begin beperkt waren, zat er veel variatie en een goede opbouw in de  oefeningen.

Ik heb vanaf het begin alle vertrouwen in de vakkundige werkwijze van Ronald gehad. Ik vind hem zeer deskundig, hij weet waar hij het over heeft. Hij heeft gedurende het hele traject met alle geduld uitgelegd hoe ik er voor stond. Er werd goed geluisterd, niets geforceerd, wel aangemoedigd en gerustgesteld.

Binnenkort ga ik i.p.v. twee keer nog maar een keer per week oefenen. Nog drie maanden, dan is het een jaar geleden dat ik de aanrijding had. Ik heb goede hoop dat ik tegen die tijd zo goed als hersteld zal zijn. Komt goed. Hartelijk bedankt voor de goede begeleiding.

Marion