We vragen onze patiënten vaak naar hun ervaringen in onze praktijk. Afgelopen periode behandelde we Marion in Therapiecentrum Valkenswaard aan haar klachten na een whiplash, en zij wilde graag haar ervaringen delen:

‘Driekwart jaar geleden heb ik een verkeersongeval gehad, kop-staartbotsing. Vanaf het eerste moment had ik last van mijn nek maar ik dacht zelf nog niet aan ernstige gevolgen. Toen na drie weken de klachten nog aanwezig waren, ben ik voor de tweede keer naar de huisarts gegaan en heb een verwijzing voor fysiotherapie gekregen. Meteen de volgende dag kon ik terecht bij Ronald Custers, manueel fysiotherapeut bij het Nekcentrum Valkenswaard. Ronald is gespecialiseerd in o.a. nekklachten.

Gedurende een aantal maanden heb ik behandelingen gekregen. Ook kreeg ik oefeningen mee om thuis te oefenen. Eerst oefeningen met een minimale bewegingsuitslag, in de loop van de tijd werden de oefeningen uitgebreid. Ik dacht met een paar maanden wel klaar te zijn, maar helaas. Het werd duidelijk dat het om een langdurige klacht ging, ik kreeg de diagnose whiplash.

Na zo’n vier maanden behandeling ben ik naast de oefeningen die ik thuis al deed, gestart met begeleid oefenen in de oefenzaal. Dit deed ik tweemaal per week. Ronald hield scherp in de gaten of de oefeningen op de juiste manier uitgevoerd werden. Ondanks dat mijn mogelijkheden in het begin beperkt waren, zat er veel variatie en een goede opbouw in de oefeningen.

Ik heb vanaf het begin alle vertrouwen in de vakkundige werkwijze van Ronald gehad. Ik vind hem zeer deskundig, hij weet waar hij het over heeft. Hij heeft gedurende het hele traject met alle geduld uitgelegd hoe ik er voor stond. Er werd goed geluisterd, niets geforceerd, wel aangemoedigd en gerustgesteld.

Binnenkort ga ik i.p.v. twee keer nog maar een keer per week oefenen. Nog drie maanden, dan is het een jaar geleden dat ik de aanrijding had. Ik heb goede hoop dat ik tegen die tijd zo goed als hersteld zal zijn. Komt goed.

Hartelijk bedankt voor de goede begeleiding.’

Wil jij ook werken in een topteam met specialisten? Neem dan gerust contact met ons op!